Resume

Nu har jag varit aningen lat igen och inte orkat blogga.... För om jag ska vara helt ärlig så är det sjukt tråkigt!! Men va gör man inte för att göra alla genomfrysta Svenskar avundsjuka :)

Okej.... Först var det Fort Lauderdale to Key west race vilket var otroligt roligt och lärorikt. Hade någon frågat mig i morgon om jag vill segla ett långdistans race så skulle jag säga JA direkt (Så länge de är någon sweet båt vill säga) =)

Bilder och annat kul från segligen kan man hitta på www.sailinganarchy.com

Annars hade jag en Star regatta denna helgen :) Seglade med en Engelsman under namnet Tim Banks som väger runt 90 kilo så som vanligt var vi lätta....... I lördags började det seeeegt!!! Vi hade bra båt fart och allt men under dom två första racen hade vi ett 50 graders vrid på vardera race och själv klart var vi på fel kant.... Så en myyyycket tung dag igår.

Men idag därimot gick det mycket bättre! brisen var relativt stark runt en kanske 7-10 sekund meter och vi imponerade stort på alla Amerikaner som inte trode vi skulle ha en chans i den vinden då vi både är lätta, har en äldre båt och inte helt nya segel som alla andra här verkar ha. Så regattan som igår såg ut att bli en stor flopp slutade riktigt bra med beröm av många av Starbåts seglarna trotts att inte totalresultatet blev så bra.

Här kommer en liten go musik video så alla vet hur bra jag har det just nu..

http://www.youtube.com/watch?v=dSQyvUaT7f0&feature=PlayList&p=80C0708B9F457218&playnext=1&playnext_from=PL&index=19

(Kan någon förklara för mig hur man lägger in en youtube film på bloggen istället för länken till den?)

// Philip

Ok nu ligger jag lite efter....

Som sagt..... Jag är kass på att blogga!! Men i vilket fall som helst det senaste som hänt är att jag seglat en Star regatta förra helgen i typiskt Svenskt väder dvs, 12-15 sekundmeter, regn och 4 grader varmt.... hmmmm

Jag hade väldigt svårt att hitta gast då det var en massa andra tävlingar samtidigt. Så det slutade med att jag hittade en kille (han som fick Magnus att komma till USA från första början) som väger runt 79-80 kg så vi var VÄÄÄÄÄLDIGT lätta. Men men som den Svensk jag är så störde inte vädret mig över i huvudtaget. Det ända problemet var att vi var så lätta att vi inte hade en chans att hänga med dom andra båtarna på kryssen då det var väldigt kort men krabbig och jobbig sjö. Men tack vare min vana för det dåliga vädret var vi en av dom få båtarna som tog oss runt båda två racen som gick igenom och vi kunde sluta regattan på en okej 5:de placering av 14 anmälda båtar.

Nu till nästa stora grej. I morgon ska jag segla fort lauderdale to Key west race där det är 57 anmälda båtar där ibland 90 fotaren Rambler som nog dom flesta känner till. Jag ska segla på en aerodyne 38 som heter Thin Ice med Stuart Hebb som skeppare och ägare (vilken position jag kommer ha är ännu oklart :P) Man kommer kunna följa oss på en tracker som man kan finna på http://www.keywestrace.org/


(En gammal bild på båten)

// Philip

The boat has arrived in Miami

Tro det eller ej.... Men vår Starbåt står nu parkerad framför Team Paradise trailern i Coconut grove, Miami Florida :)

Jag körde i onsdags från Miami till Brunswick, Georgia (cirka 70 mil norr om Miami) för att "plocka" upp min Starbåt som jag så vacker utryckte mig för tullen att jag skulle göra. Men dom höll inte riktigt med mig om att jag bara skulle få "plocka" upp båten.... Nej nej jag skulle först få vara lite grinig i några timmar innan dom kunde få tumen ur och låta mig hämta båten.

Men efter några 100 dollar (i konstiga och antagligen just påfunna avgifter) och lite tålmodighet kunde jag lämna Brunswick med båten på släp :) Då till nästa problem.... Det ända ljuset på trailern som funkade var mina blinkers så jag kunde bara köra tills det började mörkna men inte klaga jag för det.... Stannade i Daytona beach och tog in på ett litet mysigt motel mitt emot en fantastiskt god BBQ resturang där det för övrigt bara var väldigt trevliga och snygga kvinnliga servitriser vilket förvisso fick mig att lägga några extra dollar i dricks men det kan de ju vara värt! mamma och pappa?.... =) haha


Här har ni skönheten framför Team Paradise huvudkontor och då menar jag inte Magnus.... :P haha
// Philip

RSS 2.0