Eastern Hemisphere

Jahopp då var man tillbaka till Sverige igen...

regattan i sig gick väll lite sisådär.... Men vi har inte båtfarten att skylla på i alla fall när det kommer till resultatet. Vi gick grymt fort till och med så bra att vi kunde hänga av Robert Scheidt vid vissa tillfällen! Däremot så var väll taktiken riktigt tveksam...

Det bjöds på vridiga förhållanden med från lands vind och kryss märket precis vid land. På något sätt var det en sån regatta där alla taktiska beslut man gjorde bara blev fel......

Men som en liten glädje höjare lyckades vi få det mesta att stämma på sista racet på regattan och kunde då avsluta med en 5:de plats. Vilket kändes grymt skönt då vi gjort en katastrofal start och rundat upp första kryss märket som 4:de sist.

Men tack vare våran grymt bra båtfart och för än gångs skull lite med flyt i de vrida förhållandena kunna segla om hela fältet och bli 5:a.

Vi slutade på en 19:de plats totalt (vilket vi inte är nöjda med alls) men vi är ändå nöjda med själva regattan då vi kände att vi hade den bästa båtfart vi någonsin haft mot världs eliten + att nästan alla starter blev grymt fina (båda i lä och loart).

Så nu är det bara till att segla mer än  någonsin så att vi också kan få taktiken att alltid stämma precis som den brukar göra för personer som Fredrik Lööf och Robert Scheidt.

"Destu mer jag tränar destu mer tur har jag"

// 8254 Philip och Benjamin

RSS 2.0