Ny världsranking, 27a!!!!

Världsrankingen har nu blivit uppdaterad efter EM i Finland! vi ligger nu rankade som 27a i världen!!! 2 platser FÖRE Ian Percy (förre os-guld medaljören) och platsen efter Andy Horton (som varit seglingsproffs hela sitt liv och deltar i en mängd olika kampanjer) vilket ju är trevligt, men bättre ska det bli! Dock finns det en sak som förbryllar oss. När man läser SSFs kriterier för att komma med i det svenska landslaget, se nedan. Ungdomslandslaget • Seglarna är mellan 18 och 24 år: (sist jag kollade var vi 22 resp. 21 år) • Seglar olympisk eller paralympisk klass: (sist jag kollade var staren fortfarande olympisk klass) • Bedöms ha potential att vara bland de 30 bästa i världen i en olympisk eller paralympisk klass vid 24 års ålder och att ingå i utvecklingslandslaget vid 25: (och nu verkar det vara så att vi, inte har potential att bli, utan är bland de 30 bästa i världen) taget från (http://www.svensksegling.se/Elitsegling/SWESailingTeam/) Som det är nu är vi inte med i landslaget, men som ovan indikerar uppfyller vi alla krav för att ta det steget. Då kan man ju fråga sig, hur går detta ihop SSF? Är det så att bara vissa får vara med o leka? eller är det så att ni utökat kraven och glömt uppdatera hemsidan? ännu konstigare blir det då man vet om att det finns personer med i laget som inte uppfyller kraven lika väl som oss? själva förstår vi inte riktigt och hade uppskattat en förklaring? //Benjamin och Philip, swe8254.

Kieler woche 2011

Nu har vi varit dåliga på att uppdatera vår blogg!!! nu följer en sen uppdatering om kieler woche

Kieler woche var som vanligt en mycket lyckad regatta, fina förhållanden med vind varje dag med undantag för halva sista ,då ett race blev inställt. Detta var också det andra os kvalet för de tyska landslagsseglarna, vilket innebar att alla bra tyskar (4st) var här.

Efter att ha åkt från weymouth där det var hårdvind varje dag kände vi oss säkra i dom förhållandena, vilket vi också visade i första racet i kiel då vi tog en 5e plats.

I resterande race gick det inte fullt lika bra men vi lyckades hålla oss på runt 10e platsen då det blåste, det sista racet gick i en utdöende bris där vi förlorade från att ha legat 8 till långt bak i fältet på den sista länsen.

I ett av racen seglade vi även sönder fockfallet, eller rättare sagt kulan som "låser" fockfallet., vilket gjorde att detta åkte in i masten. Detta var även det första racet på dagen vilket gjorde att vi tack vare den långa utseglingen fick bryta båda racen den dagen, trots att den norska coachen, thomas, erbjöd sig att skjutsa in oss.

tack vare de bakslagen, och faktumet att vi bara fick resultat på 5 av 7 race, gjorde att vi resultat mässigt inte kom så bra, vi slutade på en 13e plats.


vann totalt gjorde Flavio Marazzi (SUI 8364)
Open Europeans / Eastern Hemisphere

Nu när Open Europeans / Eastern Hemisphere är över kan vi glatt se tillbaka på vårt faktiskt bästa internationella resultat då vi slutade som totalt 8:a!! Tyvärr är vi ändå inte helt nöjda då vi hade en stor chans på pallplats ända in till det sista men dessvärre gjorde ett väldigt dåligt sista race och blev 9:a på medalj racet... Vi hade hoppats på att regattan skulle bjuda på mycket vind då det är vad vi hade tränat på de sista veckorna under de tidigare regattorna. Men tyvärr blev det mycket lätta vindar förutom under två race då vi hade närmare 12-15 knops vind och gjorde då en 4:a och en 6:a efter att ha gjort två ganska dåliga starter så vår fart känndes riktigt bra! Utav alla Svenska deltagare inklusive SWE sailing team ;) så var det bara vi och Daniel Birmark (Finn jolle) som lyckades ta sig till medalj race vilket vi ändå är grymt nöjda med! Effective sailing team Philip Carlson och Benjamin Peterson

RSS 2.0