En liten uppdatering :)

Nu har väll någon mer vecka gått sedan det senaste blogg inlägget... Så en liten resume över veckan som varit,

Det har blivit dåligt med Starbåts segling den senaste tiden då vi har fixat upp alla Team Paradise båtar till skick som nya igen efter alla regattorna....

Så mycket polerande och putsande har det varit men nu skiner hela flottan :)

I torsdags och fredags coachade jag en melges 20 inför deras regatta som var denna helgen vilket blev mycket uppskattat.  Ägaren till båten har redan bestämt sig för att använda mina kunskaper när dom kommer ner för nästa regatta  :) Han hade förövrigt också anställt Andrew Cambel (han som Magnus gastade för på vm i Varberg) att gasta honom under regattan som var.

Sen i lördags seglade jag själv en regatta tillsammans med Stuart Hebb på hans aerodine 38 thin ice. Samma båt som jag seglade på under fort laturdale to key west race.

det var en liten enklare regatta utanför coconut grove där det tyvärr inte blev någon vidare vind.... Det var kanon väder med strålande sol och kanske närmare 30 grader varmt. Men vinden svek oss och bara gav puffar på högst 5 knop vilket vår båt har väldigt svårt i då båten är så bred att den har svårt att få upp farten under dom läta kryss bogarna... Så jag vet bara att vi inte vann men har ingen aning vart vi plaserade oss totalt i fältet :( Men det var en trevligt segling med trevligt folk och fint väder i alla fall :)

Nu håller jag på och packar inför att åka till New York på torsdag för att heja fram årets Rolex yachtman of the year Bora Gulari.  bäst av allt få chansen att besöka New York yacht club för första gången vilket jag hört ska vara en helt otrolig yacht club med gamla modelbåtar och historier över allt. Själv klart ska det bli coolt att besöka New York för första gången med :) Kameran kommer också vara med mig i högsta hugg under Rolex eventet! så vänta på många goa bilder!


Yacht clubben

// Philip

Hänt en del sen senast!

Jo då en del har allt hänt sen senast....

vi har haft Miami OCR där jag har nästan jobbat ihjäl mig själv... Med alla handikappade seglare som var i Miami och seglade för team Paradise teamet... Massa fixande och problem som har fått mig att visa att jag också är lite händig. :)

Sen efter OCR hade vi Sonars midwinters regatta där jag, Magnus och Brian fatih seglade en båt (jag styrde). Vi slutade regattan på en 3:dje plats med samma poäng som 1:an så det var ganska så spännande ända in i slutet :) Måste säga att de var nog en av dom roligare regattor jag faktiskt seglat! Alla var bara där för att ha kul och visa upp båtarna vilket gjorde det till en väldigt speciell men ändå rolig regatta.

Sedan åkte jag med Stuart Hebb (han jag seglade med till key west) på en Viper regatta i st charlotte på västkusten. En 3 dagars regatta. Vilket var grymt skoj!!!! Folk får säga vad dom vill och har absolut ingenting emot CB 66:an men jag måste ändå säga att Vipern är nog den roligaste sportbåt jag någonsin seglat! Det ända problemet med båten vilket också visade sig på lördagens seglingar är att båtens kolfiber mast är en dålig konstruktion då vi+2 andra båtar bröt masten i en kanske 12 sekundmeters by då genakern helt enkelt bara drog av masten på mitten utav allt trycket.... Men men vi gjorde i alla fall 17 knop när vi bröt masten så jag klagar inte :)

Jag har också varit ute och testat den nya Amerikansk byggda P-staren nu i veckan. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den.... Finishen är helt fantastisk bra på den (jämförbart med madern) och den ser riktigt fräckt. Den kändes mycket livligare och skönare i rodret än någon annan stare jag testat.

det ända minus som jag inte vet om det är ett minus eller ej var att båten började surra i skrovet ibland på länsen? försökte få en förklaring till ljudet/vibrationen men svaret jag fick var bara att det var ljudet av fart???????
Men annars en kanon båt och alla Amerikaner som har båten och har testat dom den mot några andra båtar (vilket jag inte gjorde) säger att den är skit snabbt.

Här kommer några bilder på P-staren
Obs!!! Självlänsarna och att vinkeln som går från kölen till rodret är mycket bredare än på någon annan båt.

Aktern ska tydligen vara lite bredare på denna båt?

// Philip

RSS 2.0