Isen borta i Kullavik

Nu javlar ar isen borta!

Var igar ute och korde ett efterlangtat pass med Henrik Jorhov, och hans nya fina bat! har haft grym abstinens hela vintern sa det var gott att fa komma ut o kanna pa't igen.

Kan ju saga att allt inte var riktigt som det skulle med hur man rorde sig i baten osv, men det gick i alla fall helt okej. Vi skall ut igen pa torsdag och under paskhelgen, sa man samlar pa sig nagra timmar i baten innan Philip kommer hem  

Henrik som numera kommer segla med Henkan, dom ligger 2 kg under optimalvikten och har en sprillans (nastan, 08) ny bat, sa dom kommer vi fa passa oss for.

/Benji


Lite bilder

Nu har jag inte så mycket att skriva om längre... Min bror är nere på semester så vi kollar runt och gör alla turist grejer man ska göra... Sen kommer också Daniel Bylock på besök på onsdag :) så detta blir en trevlig tid.

Har jobbat hela veckan med att få alla papper iorning så att jag bara kan köra upp min starbåt till Brunswick den 5 april och lämna av den :) :( Men rigga ner den får jag göra nästa vecka då jag ska ta med Daniel ut på en liten avslutande tur med båten innan den lämnar för att skeppas till Sverige igen.

Här kommer annars lite trevliga bilder från Bacardi tagna av Miamis bästa båt fotograf Marco Oquendo. Fler bilder kan också hittas på www.imagesbymarco.com
Vi vann en ny North fock för regattans största prestation!// See ya! Philip

Bacardi Cup Över

Nu är regattan över..... Måste först börja med att be om ursäkt att jag inte skrivit något dom senaste tävlingsdagarna men vårt internet har tyvärr legat nere :(

men efter de två första lätt vinds dagarna ökade vinden lite granna och bjöd på två fina mellanvids race där vi fortfarande kände att vi hade bra båtfart på kryssen men började tappa lite på länsarna..... Vilket vi mot slutet på race 4 ändrade på då vi på sista länsen plockade cirka 10 båtar :)

Sen den förväntade 5:de seglingsdagen blev inställd då det var thunderstorms varningar utfärdade över hela south florida.... Men men klubben gjorde det bästa av saken och sköt upp seglingen till dagen där på redan vid 10 tiden på morgonen vilket jag anser visar rutin hoss en klubb när man vågar göra såna beslut så tidigt på dagen och har rätt!!

Lördagens var det då två planerade race vilket alla på land värkade bra tveksamma på om båda verkligen skulle bli genomförda med tanke på de 10-15 sekund meter (från land) som låg ute på bayen...

Men Coral reef bestämde sig ändå för att gå ut med inställningen att båda racen ska bli genomförda!

Men när jag och pappa kom ut märkte vi ganska snart att vi skulle till att ha stora problem i vädret då pappa aldrig seglat Starbåt innan och för alla som aldrig seglat Starbåt så kan jag informera om att båten är ingen lek i den vinden och en tabbe kan kosta oss för mycket pengar... Så vi bestämde oss för att ta allt så försiktigt som möjligt och bara försöka ta oss runt banan.

Så vi gjorde en safe start uppe i loart och kom iväg ganska fint med bra fart över linjen. Vårt ända problem var att vi/Jag inte kunde slå när jag ville på vridena då vi förlorade aldeles för mycket i varje slag tackvare en halvt ihjälslagen Gerhard som fastnade i allt, inte kunde böja sig så mycket som han vill för ett stukat knä han fick under race 3....

Men vi tog oss runt och kunde där med avsluta regattan då tävlingskommiten bestlutade att inte starta race 6 då 5-6 båtar brötmasten på race 5 och vindvrid så stora som 40 grader framåt tillbaka.

Så vi trillande ner från vår 21 plats till en 35 på sista racet men vi är nöjda ändå det var ju trotts allt min pappas första gång i en Starbåt.

Sen blev jag utsädd till regattans största prestation och vann där med en helt ny North fock vilket var precis vad vi behövde :)

Ni kan också kolla in bilder från regattan på www.imagesbymarco.com


Heja Norge.....!


Hela familjen + Kevin burnham (470 os vinnare 2004)

en reunión (som man skulle säga i Miami)

Philip

Race 2 Bacardi

Nu är dag två över på Bacardi......!! Det gick inte lika bra som igår då vi idag gjorde en skit kass start uppe i loart och tackvare den dåliga starten blev vi uttvingade cirka en 3:dje del av banan till höger vilket under dessa två race varit losers corner.... Innan vi kunde slå över banan och jobba oss bakom hela fältet ut till vänsterkanten.

Så vi rundade väll första kryss märket runt 60-65 men kunde genom GRYYYMT bra båtfart sedan jobba upp oss till en 36 plats under racet!! Vilket vi väll får anse som okej.....

Johansson, Möller däremot hade en tung dag då de blev diskade för svart flag...

Magnus och Bromby lyckades destu bättre idag med en 3:dje plats. Men totalt är vi fortfarande före dom på en 20:de plats då Magnus och Bromby är på en snopen 22:dra plats hela 2 poäng bakom oss...... (inte en chans att dom tar in det!!) haha
Magnus är ganska glad även om han ligger efter...... :)

// Philip och Gerhard

Race 1 Bacardi

Race 1 är nu avklarat och tro det eller ej men jag och den gamle började relativt starkt med en 17:de plats!!!

Det bjöds på mycket lätta vindar runt en cirka 2-5 sekundmeter och vi kom iväg ganska fint i en loart start. Slog direkt ut till babord och sedan bara körde en safe kryss med att slå in mot mitten och hålla oss mellan dom båda stora klungorna på varje sida.

Vilket visade sig väldigt smart senare då det kom ett stort vänstervrid och alla båtarna ute på högern var helt rökta och vi ändå fortfarande var med i spelet.

Sen låg vi och jobbade mellan 30-15 i placeringar hela racet och kunde tillslut länsa in på en skön 17:de plats (vilket farsan min är grymt nöjd med då det var hans första race i en Stare någonsin) :)

Ps. Förlåt oss sponsorer om inte era loggor syns på bilder från tävlingen. Men all sponsor reklam förutom Bacardi är förbjudet på båtarna

Man kan också följa resultat på http://www.miamisailingweek.com/


Förbereder oss för segling dagarna innan regattan


Bacardi Cup

Bacardi Cup börjar i morgon!!!!!!

Jag ska segla med farsan för första gången.....

SJUUUUKT taggad nu!

skriver mer i morgon (ska sova nu)

önska oss lycka till!!!

// Philip

RSS 2.0