Miami OCR dag 3

Ännu en dag avklarad! Vi kan med nöje medge att det här definitivt är det bästa fleet av seglare vi någonsin har deltagit i!
En liten tabbe är samma sak som att tappa 10 båtar medans att göra 10 bra saker är samma sak som att kanske om man har flyt tjäna en båt! ALLA ÄR BRA! (topp 40)
Vi har haft både bra och dåliga race... Men vi kan definitivt säga att vi känner oss mer konkurrent kraftiga nu än vi någonsin tidigare inom klassen gjort!
Vi gjorde idag en 13:de placering!! Där vi för övrigt slog Lööf för en gångs skull!
I morgon väntas dåligt med vind.... Vilket ska bli intressant att se om vi kan fortsätta hålla stora namn som Torben Greal bakom oss på resultat listan!
1. Scheidt, Prada
2. Lööf, Salminen
3. xavier, Ponsot
13. Melleby, Pedersen
26. Carlson, Peterson
29. Hebb, Wolfs
36. Löfstedt, Lundgren
Obs! Lars Greals Segel i bakgrunden med grön logga!
// Philip, Benjamin

Miami OCR dag 1

Dag 1 på Miami OCR
efter att ha mätt om och ställt in allt på riggen ännu en gång pga den dåliga fart vi hade igår under helgregattan innan OCR, gick vi idag F*n så mycket bättre. idag körde vi med north R2 fock istället för north j115 som vi körde i helgen, känns som att vi hittar fart i R2an lättare.
Eftersom vi ställt om riggen så pass mycket och dessutom har banan längst bort från klubben gick vi ut 0920 (med start 1100) för att kunna känna på grejerna ordentligt och kunna köra fart med några amerikaner.
väl ute på bayen ca 0945, var det bara starar ute, vad gjorde alla andra klasser? undrade vi. (alla hade start 1100)
det visade sig att allt meckande lönade sig, för vi hade redan bättre fart, hängde med de andra på fart och tuggade samtidigt lite höjd.
vind under dagen har varit mellan 6-9 ökande mot andra racet.
1a racet
gör vi en grym start i lovart, slår ut mot högern direkt, känner att vi har bra fart i grejerna och går bra mot de andra. en 1/4 upp på kryssen slår vi över till styrbord o börjar tugga över mot vänsterkanten, ser redan bra ut. vi tillsammans med övriga båtar från högerkanten går över och före hela fältet som kommer från vänstern, väl uppe vid kryssmärket rundar vi 7 platsen före scheidt och några båtar före fredrik,
scheidt går som en sate på länsen o rundar upp topp 3 och vi hänger på tätklungan och rundar platsen före fredrik vid länsrundningen, andra varvet går inte riktigt lika bra taktiskt även om vi har bra båtfart och vi kommer i mål på en 16e plats vilket är grymt bra med tanke på det hela sjuka fältet som finns med här.
2a racet
inte riktigt lika bra, hyffsad start i lovart vi är hyffsat med fram till 3/4 av 1a kryssen där vi tabbar oss o kan inte ta oss ur skiten av andra båtar, seglar ok resten av vägen o går i mål som 35a.
Totalt ligger vi 25a av de 59, imorgon väntas mer vind så vi börjar ladda om!!
1 scheidt/prada BRA
2 fredrik/Max SWE
3 Mendelblatt  / Brian USA
24 Eivind / Petter NOR
25 Philip / Benjamin SWE
26 Stu Hebb / mark Wolfs CAN
27 Tompa / Håkan SWE
/Benjamin

Key west 2!!

Key west racet bjöd på en mycket rolig tur! tyvärr kunde vi inte bära vår stor genaker tillräckligt länge och blev lite små lidande några timmar med en jibtop och jibtop staysail då andra båtar fortfarande kunde bära genaker.... Men destu länge natten gick desto brantare blev vinkeln och vi kunde tillslut börja göra lite tid på våra konkurrenter!
Vi blev första PHRF båt att krossa mållinjen vilket var vårat stora mål och på korrigerad tid blev vi 3:a i vår klass! Så vi är nöjda då vi inte kunde gjort mycket annat under racet... Så vi är nöjda!
Strax efter starten!! Stuart Hebb styr jag är taktiker vilket senare efter starten blev tvärtom!
I morgon kommer Benjamin in för Miami OCR!! Vilket betyder att storbåts sinnet får läggas på vila medans Starbåts hjärnan får kopplas in!!! Updates kommer från OCR inom nästa vecka! Stay in touch!
// Philip

Key west!!

I morgon ska jag segla fort lauderdale to key west race på Thin Ice (aerodyne 38)!
Verkar bli en grymt intressant regatta då vi förväntar oss få cirka en 20-30 kn vinds och slör. I en båt som flyger på hårda slörar!
Jag kommer vara förste styrman efter ägaren vilket är ett stor ansvar som jag ska göra något riktigt bra utav!!
Ny kommer kunna följa oss under vägen ner på trackern som ni finner här: http://www.keywestrace.org/contacts.html
update kommer när jag är tillbaka i Miami men se till att följa trackern!!
// Philip

RSS 2.0