Hemkommen från fjälletHar just kommit hem efter en veckas skidåkning i fjällen. Det var sjukt kallt (-12 / -20) hela veckan, ganska stor skillnad mot Miamis 26-27+ .

Nu skall jag återgå till plugget och gymmet här hemma.


Eftersom jag har tentavecka då bacardi cup går kan jag tyvärr inte åka, men nu är det klart att Daniel Bylock istället seglar med Philip. Daniel och Philip har seglat tillsammans innan, men Daniel är inte riktigt inkörd i staren. Tror ändå att det kan sluta riktigt bra!


Jag och Philip är nu också anmälda till världscupen i Hyere! ska bli riktigt kul att köra den eftersom vi inte gjort det tidigare. Börjar redan få seglingsabstinens även om jag varit aktiv med annat..

Nu efter en stadig lunch ska jag ner o grisa riktigt ordentligt på gymmet, allt enligt Håkans (tompas gast) träningsprogram, för att sen plugga lite ICS (International Chartered Shipbrokers).

VÄL MÖTT
// Benjamin

Senaste nytt!

Har nu under de senaste två veckorna ändå gjort ganska så mycket rolig segling!
Förra helgen fick jag hoppa in och ställa upp för Andreas Josenhans och styra deras Etchell under träningen dagen innan regattan då ägaren inte kunnat komma ner innan tävlingsdagen!
Dom verkade mycket nöjda med mig och undrade om jag kunde styra för dom under deras midwinter regatta om två veckor! Men tyvärr är jag upptagen med annat den helgen...
Nu i helgen blev det istället lite Melges 20 segling! Då en dam som heter Heather Greg hade hyrt en båt för helgens regatta och behövde en proffs bestättning som kunde få in dom i båten och lära dom hur man seglar den snabbt!
Då hade hon blivit tilldelad mitt namn av Melges! Vilket för mig betyde 3 dagars segling, en träning och två regatta dagar. Hon verkade extremt nöjd med min insatts då vi med mina råd och min taktik kunde jobba oss uppåt och dom fick avsluta regattan med en 7:a vilket inte ska vara möjligt för några som aldrig tidigare seglat sport båt i det fältet!
Dom ville i alla fall anställa mig för två fler regattor (bacardi cup) vilket jag inte kan då jag själv seglar starbåt... Sen det amerikanska mästerskapet i newport i Augusti... Vilket jag själv klart ska se om jag kan få in i mitt schema då hon också lovar att genom några väldigt bra nära kontakter skaffa fram ett green card till mig!
Har lite fler gottiga nyheter att komma med i senare inlägg ;) I morgon blir det lite Starbåt segling med Stuart hebb! vi gastar varandra för att få lite seglingstid medans våra gaster är out of town!
// Philip

Miami OCR slut

Nu är regattan över, inför sista dagen sista racet hade vi chans att ta oss upp ända till 23e plats, så jämn har denna regattan varit.
sista dagen kom brisen dock från väst vilket här innebär att vinden vrider hela tiden, vi hade lite problem att läsa skiften och slutade med två platser uppe bland de 30, vilket var riktigt segt. särskilt med tanke på att vi i det andra racet rundade topp 15 efter 1a kryssen gippade direkt tillsammans med kanadensaren (total 3a) reynolds och jud smith, och på så sätt hamnade i ett gigantiskt vindhål halvägs ner på länsen, vilket gjorde att hela fältet kunde passera. Efter detta seglade reynolds och jud smith in. Men vi fullföljde och tog oss om och förbi total 3an på sista varvet om än en bit bakom fältet. Som mr Vandermolen (ägaren av P-star) sa till oss, "My father didnt raise a quiter".
totalt slutade vi, bittert på en 32a plats med samma poäng som 29an. (bla Augie Diaz)
total resultatet topp 3
1 Scheidt / Prada BRA
2 Lööf / Salminen SWE
3 Clarke / Bjorn CAN
Jag kommer nu åka hem den 2e feb för att komma tillbaka till min sista termin på chalmers och samtidigt få ett träningsprogram att följa under våren av Håkan (som seglar med Tompa)
Philip kommer stanna till Bacardi cup i början av mars och kommer undertiden jobba med segling här nere så mycket som möjligt.
ursäktar att vi för tillfället inte har några bilder, men vi försöker få tag på några så snart som möjligt.
mvh
Benjamin  / Philip

RSS 2.0