Fotboll och segling går det ihop?

Idag seglade jag och Benjamin med svenska landslaget i fotboll. Något som var sjukt skoj att få träffa alla "världsstjärnor" trotts att både jag och Benjamin inte har så bra koll på villka som är villka.:P

Men jag tycker dom skötte sig ganska så bra för att vara första gången för nästan alla att sitta i en båt. Men vi får hoppas att dom inte har lika dålig ballans på plan som dom hade i båten för då bör svenskarna vara oroliga :P

Bilder kommer för hoppningsvis upp inom kort. det beror på om Aftonbladet eller Expressen lägger upp någon av bilderna dom tagit på vattnet idag.

Bilder finns på http://www.aquaevent.se/

Best regards.
Philip och Benjamin

Vårfyren dag 2

image12
fältet

image13
Najs start i lovart..

image14
Chill på lättvindslänsen..

image15
Tyvärr var det för lite vind för 3 seglingar, o seglingsledningen gjorde ett klokt beslut i att gå in.


Dag 2 av vårfyren i kullavik visade sig vara en minst lika fin seglingsdag som lördagen, med 3-4 stadiga under utseglningen och förstaracet.

Förstaracet då det fortfarande var vind seglade vi riktigt bra på alla bogar utom möjligtvis 1a kryssen. vi lyckdess  däremot tack vare go fart o höjd på andra kryssen runda som  5a, tyvärr tappade vi 2 båtar på länsen på grund av att vi gippade försent ut mot vänsterkanten, och slutade därmed 7a.

andraracet  hade vi bättre koll på länsarna men messade  då istället upp kryssarna i den utdöende vinden. En hel del trim vart inte riktigt som det skulle, men det var i alla fall gott att få veta vad man trimmat fel av "coachbåten" som hållt koll på oss under helgen. i mål kom vi på en 9e plats.

kul var idag också att våra "träningspolare" janne o stefan 8126 fick ordentligt fart på sina grejer o gjorde 2 bra race.

Grattis till
1a Hans Oskarsson
2a Fredrik Ljungkvist/Daniel Alm
3a Johansson/Möller
4a Bo Staffan Andersson
5a Erik Dahlén/Krister Carlsson

Själva slutade vi på en total 6e plats, något vi är jävligt nöjda med!


Broader than Broadway..
Benjamin o Philip


Vårfyren dag 1

image11

18 starar deltog i dagens segling. Det var riktigt kul att få starta i ett såpass stort fält. Dessutom ska vi ge all cred åt tävlingsledningen som genomförde alla 3 seglingarna snabbt och smidigt, och att dom lagt en näst intill perfekt bana.

Första segling lyckadess vi göra en riktigt bra start.. vilket nog också var det enda riktigt positiva med den seglingen. Vi seglade bort oss och fick inte till något bra trim, och slutade därmed på en 14 -15e plats

Andra seglnigen gjorde vi återigen en riktigt fin start och seglade både bra taktiskt och med mycket bättre speed och tog oss in på en sjukt bra 3e plats. =)

Sista racet gjorde vi en lite sämre start i lä och fick gå bakom de flesta som stekte ut på vänstern. men genom att gå i mitten kom vi ändå upp på en 7-8e plats, en plats vi höll till sista rundningen, då vi tog ner bommen girade upp och fick plats vid märket på en båt som annars hade gått långt före oss och slutade då på en 6e plats.

vi är tråkigt nöjda med att ha fått 2 bra placeringar idag i det starka fält som det ändå är =P, men vi får se hur det går imon, hörde att det skulle blåsa mer. =(


Regards Benjamin o Philip

Snart är det dax.

I helgen händer det. Våran första Starbåts tävling går avstapeln nu på lördag och söndag. Det är än så länge 17 anmälda båtar och det kan bli fler.

Det ska bli grymt kul att se hur vi ligger till i det svenska fältet efter ett halvt års hård träning i Starbåten. Vi hade våran sista träning innan helgen igår och det kändes riktigt bra. Så nu är det bara till att be för lätta vindar även denna helgen sen får vi se hur det går.

We will be back

Team Effective sailing 

Philip Carlson och Benjamin Peterson

RSS 2.0