Vår fyren!

Nu i helgen var det ännu en gång dax för vårfyren i Kullavik! Tävligen som brukar vara Starbåtarnas första nationella regatta.

Problem var bara att i torsdags hade vi fortfarande inte fått hem båten från Miami.... Så fredags morse drog jag och farsan in till hamnen i Göteborg för att vad vi trodde vänta in skeppet som våran Starbåt skulle komma med.

Men morgonen bjöd på stora överraskningar... När vi väl lyckats komma in i hamnet efter lite om och men så låg där skeppet redan och Starbåten var av dragen från skeppet. :) Så det kunde inte vara så mycket bättre... Från att i onsdags fått rapporten att Starbåten inte skulle anlända  till Göteborg fören på måndagen efter regattan till att på fredagen kl 10:00 stå där med båten!

Sen till regattan... Lördagen bjöd på relativt hård vind med byar upp emot max en 9-10 sekundmeter vilket inte var våran dröm start då Benjamin knappt har seglat på hela vintern (förutom någon enstaka träning med järhov).

Så första racet startade lite halvknackigt då alla manövrar inte satt där dom skulle men under racets gång blev det bättre och bättre då vi placerade oss 4:a i första, 4:a i andra (efter en grymt dålig start) för att till sista segligen börja känna att det funkade relatvit bra i båten med tanke på omständigheterna och vi kunde segla in på en ganska bekväm 2:dra plats strax bakom Mats Johansson

Vi avslutade regattan på en 3:dje plats på 10 poäng) strax bakom Calle Schröder på 8 poäng. Men Mats dominerade stort och lyckades spika alla 3 seglingar....... Vilket vi nu måste göra någon ändring på!

UT OCH TRÄNA BETYDER DET! =)


// Philip och Benjamin

RSS 2.0