Stipendie från Danske bankFörra torsdagen fick jag och Philip under GKSS årsmöte, mottaga GKSS  resestipendie från Danske bank.

Vi tackar och bockar för förtroendet!

På onsdag den 1e juni åker vi till Weymouth, vi planerar att vara där för att kunna segla den 3e. Vi kommer efter världscupen där direkt att åka till Kiel för Kieler woche. Därefter är vi hemma en halv vecka för att sedan dra vidare mot Easter hemisphere som iår går i Helsingfors, Finland.

MVH
Benjamin o Philip

Hemma igen

Vi kom hem från Hyeres lördag natt, sedan dess har jag (Benjamin) jobbat oavbrutet med det examensarbete jag gör i min utbildning, med undantag för i onsdags em då det var teambuilding med GKSS laget.

Teambuildingen bestod av en match brännboll och middag på klubben, riktigt bra intiativ av Thomas som lyckades samla nästan hela gänget!

Igår kväll var jag o Philip även i kullavik och riggade upp staren för "vårfyren" GP1 som går där i helgen.

/Benjamin


sammanfattning av Hyeres


Scheidt / Prada vinnare SOF 2011

Som en kort sammanfattning av Hyeres kan vi säga att regattan inte riktigt gick så väl som vi ville eller trodde för den delen, flertalet gånger var vi uppe bland täten och rundade runt topp 10 eller 15. dock misslyckades vi allt för många gånger med taktiken på de avslutande delarna av racen och fastnade ofta i vindhål där vår fart inte räckte till.

Det vi kan ta med oss från den här regattan är att vi gjort många riktigt bra starter, vi har riktigt bra fart och höjd i båten på kryss i vindar där jag (Benj) kan gå ut o hänga, dvs ca 3-6m/s. I dessa vindar har vi även riktigt bra fart i båten på länsen då det går att jobba lite mer i vågor. 

Det vi behöver jobba på är att hitta den riktigt vassa farten då det verkligen lättar ur, inte fullt så mycket på kryssen men verkligen på länsen då vi hade svårt att hänga med. Vi behöver även jobba med de taktiska besluten, även om dessa blir lidande då farten inte riktigt finns där (i lättare vindar).  

Kommer även att försöka ladda upp lite bilder från regattan snart.

Benjamin o Philip


RSS 2.0