Lite match race

Fick i förra tisdagen en väldigt trevlig förfrågning från Norge (Petter M Pedersen) om jag kunde vara med och köra lite match race på oktober match race ute på Lidingö.. Vilket jag självklart inte kunde säga nej till!!
Så har i helgen seglat fördäckare (vilket var ett bra tag sen nu) på en väldigt trevlig och rolig match race regatta!
Tyvärr hade vi det ganska motigt på lördagens seglingar då vi helt misslyckades i alla starterna... Vilket brukar straffa sig ganska hårt i match race..
Men som sagt ett team som inte är ihop kört ska heller inte vara bäst!
Men vi gjorde ändå väldigt fina manövrer och farten var det inget fel på! Utan det vi missade på var underskattning på hur fort båten stannade styrde och accelererade långsamt.... Vilket självklart straffas sig i så täta situationer...
Men till söndagens race började vi få lite mer ordning och koll på grejerna och kunde avsluta en dålig regatta med att vinna de sista 2 kören vilket var skönt!
// Philip

November

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade senast.

Efter eastern hemisphere har det varit gym, träning, plugg och jobb på schemat. dvs inte så mycket tävling.

Philip har under hösten jobbat som e-jolle coach för kullavik, och även seglat någon tävling. Mycket snickarjobb har det blivit också.

Jag har pluggat och gymmat, vägde 92 på eastern 12 sept, nu 95, 21okt.

Första tentaveckan för året är nu klar nästa kursperiod börjar nästa vecka. MEN då kommer jag åka över till Florida 2 veckor o reka biscayne bay inför Miami OCR vilket vi för tillfället siktar på!

Philip kommer också åka över den 18e nov för att segla lite större båt och socialisera :)

mvh
Benjamin


RSS 2.0