Kieler Woche

Nu är Kieler Woche över efter en mycket intressant vecka....

Regattan började väldigt bra för oss i de blåsiga förhållanden som var. Då vi för första gången kunde ligga och slås med världseliten både på kryss och läns i 10 meter. Vår båt fart var helt otroligt bra då vi efter en grymt dålig start kunde på ren båtfart segla upp oss på mer eller mindre varje bog.

Andra racet hade vi samma fantastiska båtfart men dessvärre kom lite i osynk i vriden då vi ännu en gång gjort en dålig start...

Sen blev det till att vänta på vind resten av dagarna men på tisdag (dag 4) gick vi ut tidigt på försöket att genomföra en segling. Vilket visade sig vara smart då vi hade en bris på cirka 3-4 meter hela racet. Vi hade ännu en gång en oförskämt bra båtfart och efter ännu en dålig start........ kunna segla upp oss och bli 8 och där med säkra en medaljrace platts som vi då trodde... Men seglings ledningen ändrade sitt beslut och bestämde sig för att försöka på två seglingar istället.

Där vi istället gjorde ett riktigt skit race rakt igenom.... Men låg ändå med det racet borträknat på en 10:de plats :)
Dessvärre på vägen in sa tävlingsledningen till oss att dom kör ett 3:dje race.  Vilket dom inte borde gjort.... Då racet blev mer eller mindre ett stort lotto race där vinden dog ut fullständigt och alla kryssade för olika bogar åt samma håll.....??

Tyskarna gjorde ett gott försök att få racet avbruten men utan någon lycka.. Tyvärr avslutade vi efter mycket oflyt och lite flyt i slutet på en 12 plats..

Blev då 12:a totalt bara 3 poäng från vårt medaljrace :( Men vi är ändå grymt nöjda då vi känner att vi på riktigt för första gången kunnat vara med och slås med världseliten på samma villkor dvs, med samma båtfart om inte bättre och minst lika bra boathandling som alla andra.

Vi vill också speciellt tacka för stödet vi fick av alla andra Starbåts seglare som verkade minst lika imponerade av vår segling som vi själva.

Ett speciellt tack till den Norska coachen Thomas som hjälpte oss med coachning och in, utdragning när det inte var någon vind.

Synd bara att det inte fanns någon Svensk coach att tillhanda ha för oss NOT SWE sailing team båtar nere i Kiel....

Då är det tur att man får stödet från andra håll inom seglingsvärlden!

// Philip och Benjamin


VÄÄÄLDIGT sen rapport


Coolt med strand och fiskare i hamnen.


Å vilken hamn det var!!!


Bra start i lä


Och så vred det!!


Lessen att rapporterna från EM i Viareggio har uteblivit men dess värre hade vi tyvärr inget internet där nere...

Nu är vi i alla fall hemma och förbereder för nästa regatta!

EM i Viareggio var en grymt trevlig regatta med väldigt svåra förhållanden som toppades av ett underbart väder. Alla dagar bjöd på ett väldigt likt väder de vill säga 3-6 sekundmeter sjöbris med ett stort avgörande vrid under alla racen. Det svåraste var att veta vart man ska ta vägen när det är 130 något båtar på linjen och vind inte ens existerar mitt i banan... Bara till att välja kant innan starten dess värre lyckades jag och Benjamin med bedriften att välja fel kant på 5-6 race första kryss.... Inte allt för kul då starterna varit mer eller mindre riktigt bra i alla race och fleetet sett ut att komma långt bakom då det heltplötsligt vridigt stort emot vår fördel på alla race under första kryssen...

Det positiva däremot är att vi har haft en grymt bra båtfart under hela regattan och har trotts under 5 race rundat runt 100 +- 10 båtar på alla första kryssarna men ändå lyckats kämpa och då menar jag KÄMPA upp oss runt 40-60 båtar på alla race vilket vi i alla fall känner oss nöjda med.

Det har hela tiden kännts som att vi varit den snabbare båten i det bakre fältet men kunde i alla fall avsluta regattan som andra svensk efter Fredrik Lööf och Johan Tillander.

Vi avslutade på en 68:onde platts trotts en svartflag som vi fått under sista minuten..... (skitstart i racet) där vi annars hade placerat oss runt 50.

andra svenska placeringar

Fredrik/Johan: 14
Philip/Benjamin: 68
Tompa/Kasper: 69 (bröt sista racet)
Hendrik/Hendrik: 131 (åkte hem efter 3 race)

Nu åker vi i morgon till Kiel vilket kommer bli intressant då det mer eller mindre bara är sjukt vassa seglare som ska dit och så vi.....:P


// Philip och Benjamin

RSS 2.0