Dag 1-2 worlds

Går dagen började med en riktigt dålig start på regattan.... Där mer eller mindre inget stämde...
Vi gick fort men med en riktigt dålig start och sen inte en ända grej rätt i hela racet slutade vi på en snopen 36:a
Andra racet var destu bättre! Go start i loart, slog ut mot höger och mötte ett fint tryck och kunde slå in över hela fältet!
Hade En ganska fin ledning efter 3/4 delar men tyvärr hade dom placerat kryss märket precis bakom en container hamn vilket resulterade i att vinden dog ut vid kryss märket och det blev mer eller mindre en omstart.. Tog oss tillslut imål på en bra 20:de placering vilket vi ska vara nöjda med i detta fält!
Dag2 började väldigt bra tyckte vi då! Riktigt bra start i lä med Percy i loart om oss som vi lyckades hänga av på kryssen och runda första märket som 5a! Tyvärr kom vi lite fel på andra kryssen men lyckades ändå gå i mål som 18! Tyvärr visade det sig att vi blivit diskade för tjuvstart i detta race...........
Dagens sista race började istället tvärt om. Riktigt dålig start kämpade på men kom fel hela första kryssen rundade väll topp märket med 3 båtar bakom oss... Gjorde sedan en återstående riktigt bra race och seglade upp oss till 27a vilket helt klart är godkänt!
Tyvärr tack vare vår OCS och det riktigt dåliga första racet kommer det bli tungt att komma tillbaka på totalen. Så nu handlar det mera om att bara göra så bra enskilda race som möjligt, visa att vi har resultaten i oss och faktiskt kan prestera även i ett av världens förmodligen tätaste och svåraste fält!
From down under
Philip och Benjamin

Isaf Worlds i Fremantle/Perth

Nu har vi varit här i 10 dagar!
Vi har Svettas, Druckit mängder av vatten (förmodligen ändå för lite), ätit mer än vanligt, meckat och självklart haft mängder av otroliga träningsdagar!
Sätter i nationsflaggor!
Vi är nu Redo, inkörda och fruktansvärt sugna! efter månaders av träning och förberedelser kan vi inte vänta på att få visa världen att det faktiskt går att vara konkurrents kraftig i en Starbåt utan 2 tidigare OS medaljer, vara äldre än 30 eller vara ohälsosamt tung! (Hade i och för sig gärna varit ohälsosamt tung för denna regattan!...) I morgon åker vi!
Redo för en vecka av hårdvinds segling!

Den mycket omtalade Fremantle doctorn verkade inte kunna hitta hem de första dagarna?... Vilket gjorde att jag nästa började tveka på dess existens?.. Men han visade oss tillslut mycket fel då doctorn äntligen hittade hem igen! 20+-5 knops vind efter 13,00 varje dag!
Fantastisk segling med stadiga fina vindar men som tyvärr också drar in min och Benjamins ömma punkt.. Höga korta vågor!... Vilket gör att vi får slita ännu mera för att göra upp för vår lätta vikt på kryssen.. Men allt dåligt kommer med något bra! Vi har än så länge inte seglat mot någon här nere som varit snabbare på läns än oss!
Ps, Hade hoppats på att kunna lägga upp ett kort klipp på när vi länsar ifrån vårt motstånd i 10m/s men dessvärre är både jag och Benjamin helt värdelösa när det kommer till redigeringsprogram så hjälp någon?
From down under,
Philip och Benjamin,
Effective Sailing Team

RSS 2.0