Sunes regatta 2

Idag gick det betydligt bättre än igår, mest med tanke på att vi idag inte sänkte någon medtävlande. Ungefär samma förhållanden som igår, mycket och byig vind. Vi seglade mycket bättre och placerade oss  idag som 1a, 2a och 3a i de tre seglingarna. Vilket gjorde att vi kom 3a totalt.

Tyvärr var det även idag ganska hårt manfall på just starbåts sidan. Diverse problem såsom brutna master försvårade för vissa. En av våra finska vänner föll också i vattnet och fick tas till karoliska pga nedkylning, han är nu okej.

Vi får tacka Sune och alla andra som gjorde denna på olika vis dramatiska och trevliga regatta möjlig. TACKBenjamin Philip

Oktoberpokalen hos Sune


Vår båt!


Finnens båt!

Efter att ha kommit upp torsdag natt och meckat båt o seglat under fredagen vart det dags för första dagens seglingar idag.

Dagen inledess med typiska baggen förhållanden, dvs mycket skiftande vindar. Dock mycket vind från väst hela dagen. Mycket dramatik kom att ske.

Redan innan start hade en stare mastat av. vi inledde med att segla riktigt bra och rundade som 2a efter både 1a och andra länsen, alla rundningarna precis efter Jörhov / Fransson. Det possitiva var att vi seglade snabbt på både kryssarna och länsarna. Uppe vid 3e kryssrundningen sumpade vi tyvärr allt. En klockren styrbord babord situation resulterade i hål i både våran båt såväl som finnen Joni Leevenes. Vi seglade in direkt och klarade oss på så vis ganska lindrigt undan, trots hål i stäven. Joni däremot fortsatte segla och gick i mål, något som sånär gjorde att båten sjönk. Nu har dock båda båtarna temporärt lagats och vi kommer  båda vara med imorgon.

Någon på land (troligtvis) hann se hela spektaklet och ringde då även sjöräddningen, vilket gjorde att även polisen kom hit med både bil och helikopter (kul att den funkar nu i alla fall). Helt otroligt pådrag, Philip blev också "förhörd", får se om det blir några konsekvenser, men det blir det väl förhoppningsvis eftersom det naturligtvis inte går att acceptera en sån här nybörjartabbe.

Nu laddar vi med näringsriktigt kebab för morgondagen... 

RSS 2.0