Big happenings!

Jag och Benjamin Peterson blev utagna till GKSS utmanarlag nu i veckan!!
Känns väldigt kul att få komma in i GKSS program som enda Starbåts besättning och få möjligheten till att kunna växa som seglare med hjälp av GKSS.

Vi har också blivit uttagna till att reprecentera Sverige tillsammans med Fredrik Lööf och Tom Löfstedt på ISAF Sailing World Championship i Perth i December
Vi söker nu någon eller några sponsorer som vill tillsammans med oss ta sig hela vägen till nästa OS!
Vi kommer i år åka på en mängd olika internationella regattor för komma längre upp på världsrankingen (nuvarande ranking: 40) och försöka bli de nästa utmanarna från Sverige.
Planerade större regattor är:
Hyeres, Världscup nr
Waymouth, världscup
Kieler Woche, världscup
Helsinki, Eastern Hemisphere
SM och
Perth, ISAF World Championship
Och så kommer vi självklart försöka segla så många GP seglingar i Sverige som är möjligt!
Have a good one!
Philip Carlson och Benjamin Peterson

Miami resume!

Nu är jag tillbaka i kalla Sverige... Men inte allt för länge! Åker redan nästa fredag ner till Mallorca för att hyra ut vår Starbåt och vara coach åt Stuart Hebb/Mike Wolfs.

Miami var ännu en gång helt otroligt! Fick möjligheten att under nästan 3 månader segla mer eller mindre varje dag, både bra och dåliga resultat men en extremt lärorik period!
Började allt med SORC regattan fort lauterdale to Key West race där jag fick vara andra styrman efter ägaren Stuart Hebb. vi slutade på en 3dje plats i PHRT och fick line honor som första PHRT båt över mållinjen.
Seglade Miami OCR där jag och Benjamin själva kännde att vi gjorde vår bästa Starbåts regatta rent fart mässigt, taktik och starter vilket kändes grymt! Slutade tyvärr efter ett grymt dåligt sista race på en 32:dra plats men med samma poäng som Augie Diaz!
Seglade också en Melges 20 regatta där jag lärde ett nytt team att segla sportbåt... Vilket blev mycket lyckat då vi lyckades slå många duktiga team och sluta på en om jag inte minns fel 14:de plats. De jag seglade med bestämde sig för att köpa en egen melges 20 och ville boka upp mig på fler regattor! Vilket för mig kändes mycket lyckat. :)
Sen avslutade jag hela vistelsen med att segla Bacardi Cup tillsammans med Daniel Bylock som aldrig tidigare seglat starbåt. Tyvärr hade vi det svårt och lyckades tyvärr inte få till det över i huvudtaget.... Men vad ska man räkna med när man endast tränat tillsammans en gång 3 timmar innan regattan... Vi hade i alla fall en kul och trevlig regatta. Jag hoppas också att Daniel fick lite försmak för Starbåten och kommer fortsätta gasta runt på lite olika båtar!
Lite mer snaskiga nyheter kommer upp senare i veckan!
Stay in touch
Philip Carlson

Philip hemma

idag har svedala välkomnat Philip tillbaka med fint vårväder, han får själv återkomma med en resume av bacardi.

Själv har jag skrivit skeppmäklar tenta, arbetat på examensarbetet och gjort det dagliga besöket på gymmet.

Nu är jag uppe i 97 kg, kommer ihåg början av förra sommaren då vi träffade peter krull i kullavik, då vägde jag 90kg, då sa han att de 10 kilorna jag skulle upp blir inge roliga om dom ska sitta på rätt ställe o det hade han ju rätt i, men snart är man där!

Kanske kan vi för första gången väga in på över 180 kg i Hyere?

I helgen skall vi ta båten  till Kullavik och förbereda den för Stu Hebb som kommer segla med den på Palma. Vi kommer även byta tillbaka till enkelskotsystem som den hade från början, efter att ha seglat med det under MOCR kändes det riktigt bra.


// Benjamin

Halva Bacardi cup

Halva Bacardi done!

Jag och Daniel blir bättre och bättre!

Började första racet riktigt bra med att ligga topp 20 tills sista länsen där vi tyvärr gippade direkt efter märket. Vilket i början såg riktigt trevligt ut men dessvärre under sista halvan av länsen så dog vinden ut på vänsterkanten och de som inte gippade kunde då ”runda” oss och vi slutade på en snopen 47de platts…

 

Race två började med en riktigt dålig start…. (sämsta starten på flera år) Blev påkörda i lä, krockade med lä båten och fick snurra… Kom upp till första kryssmärket som 3dje sist men kunde ändå jobba upp oss bland de 95 båtarna till en 48onde platts vilket får vara helt ok

 

Tredje racet starta vi i lovart och slog direkt ut. Tyvärr hade vi ett 15-20 graders vrid åt vänster under de sista 30 sek innan starten och fick då kämpa under första kryssen för att komma tillbaka hyfsat… Runda första märket runt 60 och gjorde två kanon slörar där vi tog cirka 20 båtar. Ganska dött lopp andra kryssen och en kanon andra läns med en ganska jämn sista kryss och kunde sluta som 36a!

Så farten finns där nu behöver vi bara få till manövrarna och komma iväg i starten så ska vi nog kunna få till 3 bra race i slutet av regattan

 

// Philip och Daniel


Bacardi cup

Nu var det dax igen! bacardi cup kommer upp nästa vecka med 98 anmälda båtar så det kan inte bli annat än bra!!
Kommer segla med en ny gast då Benjamin är upptagen med sina sista tentor innan han är klar med högskolan.

Så Daniel Bylock kommer ta hans plats vilket jag tror kommer bli grymt bra! Samma vikt som Benjamin och vinden värkar lovande för veckan

Tyvärr kommer han inte kunna komma hit fören lördag natt vilket betyder en heldags träning tillsammans under söndagen (dagen innan regattan). Men det ska vara lungt! Har gjort mycket Starbåts träning tillsammans med Stuart Hebb (nyaste medlemen i Canadas olympiska team). Då hans gast också varit borta så har vi kört tillsammans... Han gastar halva dagen och jag den andra halvan så vi håller igång vår Starbåts känsla.

Skulle gått ut idag med men tyvärr var det alldeles för dåligt med vind så det har blivit 1 timmes gym och en göra allt dators jobb jag ligger efter med dag!....

Will keep your guys posted about the regatta!

See ya
Philip

RSS 2.0