GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!

Önskar alla en god jul och ett gott nytt år

Vi vill även tacka våra sponsorer, vår coach (Gerhard) och alla andra som stödjer oss för ett fantastiskt seglings år!

så ses vi till säsongsstarten, MIAMI OCR i Januari!!!// Benjamin Peterson, Philip Carlson

P-star

Inte bara storbåt i Miami....!

Har också tränat en del Starbåt trotts att min egna båt inte är nere än...
Det är nämligen så bra att Stuart Hebb (ägaren av Thin Ice) också precis har börjat segla Starbåt. Vilket i hans fall betyder en helt ny P-stare och Mike Wolfs som gast (silvermedalj OS 2004).

 Då har jag också fått äran att träna en del med Mike när inte Stuart kan i hans nya P-stare som känns riktigt trevlig! Jag måste faktiskt erkänna..... Det verkar som om att Amerikanare tro det eller ej är rätt så grymma på att bygga tävlings båtar!

Båten känns riktigt snabb, grymt välbyggd och layouten är spot on! Det ända jag inte gillar med båten som egentligen inte har med mig att göra är att tillverkaren har installerat ett enkelskot system på focken vilket gör det mycket jobbigare för gasten och även för mig när jag skotar focken efter jippen eller när fockbommen sätts upp....Lite coachning! Stuart styr, Wolfs gast

Jag har fått rodret!Miami Downtown/brickle i bakgrunden!

// Philip


Nice!

Här nere leker seglings livet just nu!! Tisdag förra veckan fick jag chansen att gå ut och test segla kanske en av de fräckaste segelbåtar som gjorts 75 fots Titan. Vilket var galet fräckt twinrudder, kolfiber, Nya 3DI segel det kan helt enkelt inte bli coolare!
Styrde väl båten någon halvtimme och det känns ganska mäktigt när man kryssar i 12 knop i 6 sekundmeter. Vad som slog mig när jag seglade var att den var så galet enkel att styra... Den styrde nästan av sig själv. Det ända man behövde göra var att korrigera lite för byarna annars gjorde man inte så mycket den tuggade på av sig själv.
I alla fall så fick kaptenen på båten upp ögonen för mig och tog mina kontakt uppgifter och satte ihop mig med ett Melges 32 team (Ninkasi) som behöver en ny kategori 1 seglare då deras gamla Kat 1 seglare blivit en 3:a...
Så jag seglade med dom i torsdags och dom var riktigt nöjda med mig och kommer definitivt kontakta mig igen. Tyvärr kunde jag inte tävla med dom i helgen på Melges 32 gold cup då de lyckats låna in en annan kille redan.... Men dom skulle höra av sig efter tävlingen så vi kunde komma ihop och träna in mig helt på båten till framtida regattor!
// Philip

RSS 2.0