Hårdvind i Kullavik!..

image10
Från vänster: Benjamin, Stefan, Philip och Janne

Idag har vi för första gången tränat i riktig hårdvind. Bortåt 8-9 meter var det nog, trots att vi egentligen väger för lite lyckadess vi segla båten snabbt på kryssen, vilket vi trodde vi skulle få lite problem med. Men med den plana WB storen vi idag seglade med vart det inga problem.

Efter en lång kryss, vände vi strax tillbaka norrut för att känna på en riktig läns med goa vågor som vi fick en del grymma surfar på. Under länsen tränade vi en del gippar eftersom vi tidigare varit lite skraja för hur det skulle gå att gippa i mycket vind, men efter att ha fått tips av Anders igår (lördag) om hur man gör det smidigt, fixade vi det riktigt bra (även om Philip vart sjukt skraj efter första gippen ^^).

Tyvärr seglade idag Janne och Stefan sönder sin träningsfock efter ett litet missöde under upprundningen efter den långa länsen. Så efter det vände vi innåt Kullavik och fick en riktigt fet halvvind / slör in mot land.

Högaktningsfullt
Benjamin o Philip

Träning i Varberg men lite vind

image9
Jag med min nya Os båt. Villken jag tycker blev extremt snygg Foto: Gerhard Carlson

Idag Hade vi våran andra träning i Varberg inför elitserien nästa vecka. tyvärr blev nu inte detta så mycket till träning idag pga. det fanns helt enkelt ingen vind att segla i.

I tisdags därimot fick vi till en träning i Varberg men även den dagen bjöd på ganska vind fattig segling med en 2-3 sekundmeter. Men det kändes bra, ganska speciella seglingsförhållanden i den lätta vinden. Men det har också givit oss bra lärdom nu till nästa veckas elitserie/SM. Så vi känner oss nöjda med våran träning så här långt och med våran coachning från Viktor Bergström.

Team Effective sailing
Philip Carlson och Benjamin Peterson

Kan det bli bättre?

image7
Foto: Från berget vid Kullavik utöver oss 3 starar som tränade idag. (Vi i mitten)

Idag har antagligen årets skönaste och roligaste träning så här lång gått av stapeln i vattnen utanför Kullavik.
   Dagen bjöd inte bara på strålande väder och antagligen årets första sjöbris utan också våran första träning mot några andra starbåtar för året.
   Allt kändes helt otroligt bra vi hängde med dom andra två helt utan problem, inte den minsta tendens till att bli trassel någonstans i båten och min cunningham tamp som Benjamin splitsade en ny lite längre innan seglingen idag höll den också så det kunde inte bli så mycket bättre träning idag än vad det blev.
   Så vi är hel nöjda efter dagens 3,5 tim långa träningspass i vårsolen.

We will be back
Philip Carlson och Benjamin PetersonLättvinds träning i kullavik.

image5
Foto: Gerhard Carlson

Dagens träning bjöd på det mesta. Det hela började med cirka 3-4 meter sen ganska snabbt försvann då två olika briser möttes och de slutade med ett vindtomt hål utanför Kullavik. Men ganska snart kom vinden och vi kunde börja träna på riktigt och idag kändes det väldigt bra.

3-5 sekundmeter, vi tränade mycket gippar och ner rundningar och det kändes som att vi började få till det ganska bra och att vi fick ut mycket av dagens träning.

Imorgon väntar årets första träning mot några fler båtar än bara oss själva och det ska bli kul att se hur vi utvecklats mot dom andra i vinter.

Team Effectivesailing
Philip Carlson och Benjamin Peterson

Star VM

image4

Star VM är igång!
3 svenska besättningar är med:

Lööf / Ekström
Löfstedt / Carlsson
Krook / Hasselgren

Följ utvecklingen på www.starworlds2008.com


SSECS i Stenungsund

Summering av regattan i stenungsund. Först och främst vill vi tacka Gerhard Carlsson och Effektiv expo för boende och coachning under regattan.

Regattan genomfördes på hakefjorden utanför stenungsund i lätta och väldigt skiftande vindar. Under lördagen lyckades vi båda få in varsin bra segling, i form av en 5a o en 6a. Resten av dagen blev senare tyvärr mestadels till besvikelse, då vindarna och strömarna  skiftade åt alla håll o kanter  utan  någon som helst logik.

under söndagen var det fortfarande lätta vindar, men som tur var kom den denna gången från syd vilken innebar att den höll sig någorlunda stadig hela dagen. strömen däremot var idag väldigt viktigt eftersom den rann bortåt 16m /min mot uppe vid kryssmärket. Philip lyckades segla upp sig och komma  på en total  13e plats av de 77 deltagarna, själv kom  jag på en heltaskig topp 30 placering. samtidigt var det kul eftersom Fidde Bergström (SSKaparen)  tog hem allt och gick hem 2000 spänn rikare. 

ser fram emot elitseriens första tävling utanför Varberg, och hoppas då på rolig segling med 10 meter och feta vågor.

until next time
Benjamin o Philip

På lördag gäller det.

image3
Efter pris utdelningen från förra årets stss regatta. Foto: Anders Peterson

Nu har det gått ett år sen sist och två veckor sen Garda. nu blir det upp till bevis kommer jag vinna stss regatta i år igen eller kommer jag behöva känna mig slagen.

Jag och Benjamin var i Gottskär och lastade våra båtar idag inför frakten till Stenugsund i morgon. Tyvärr var vi båda tvugna att hoppa över dagens träning. Jag pga en muskel inflamation vid nyckelbenet (Inte så poppis hos läkaren att jag ska segla i helgen) och Benjamin hoppade träningen för att i årdningställa sin båt till topp skick in för regattan i helgen.

Men vi båda sattsar själv klart på en pall plats in för helgens seglingar allt annat kommer ses som en stor besvikelse.

Taggade hälsningar.
Philip Carlson och Benjamin Peterson


Nya staren

image1
Foto: Gerhard Carlson

Idag har vi för första gången seglat med den nya staren! i vattnen utanför kullavik genomfördes därmed vårens första starbåtsträning. Vi ägnade i och för sig mest tid åt att få ordning på alla tampar och prylar så att det löper lätt utan trassel, men vi kände att vi fick ganska bra snurr på grejerna ganska snart. vi ser redan fram emot att få se hur vi ligger till gentemot de andra under vårfyren i början av maj.

Nästa helg väntar årets första stora regatta, SSECS i Stenungssund med förhoppningsvis över 100 e-jollar på linjen.

Högakningsfullt
Benjamin och Philip

RSS 2.0