Dag 1-2 worlds

Går dagen började med en riktigt dålig start på regattan.... Där mer eller mindre inget stämde...
Vi gick fort men med en riktigt dålig start och sen inte en ända grej rätt i hela racet slutade vi på en snopen 36:a
Andra racet var destu bättre! Go start i loart, slog ut mot höger och mötte ett fint tryck och kunde slå in över hela fältet!
Hade En ganska fin ledning efter 3/4 delar men tyvärr hade dom placerat kryss märket precis bakom en container hamn vilket resulterade i att vinden dog ut vid kryss märket och det blev mer eller mindre en omstart.. Tog oss tillslut imål på en bra 20:de placering vilket vi ska vara nöjda med i detta fält!
Dag2 började väldigt bra tyckte vi då! Riktigt bra start i lä med Percy i loart om oss som vi lyckades hänga av på kryssen och runda första märket som 5a! Tyvärr kom vi lite fel på andra kryssen men lyckades ändå gå i mål som 18! Tyvärr visade det sig att vi blivit diskade för tjuvstart i detta race...........
Dagens sista race började istället tvärt om. Riktigt dålig start kämpade på men kom fel hela första kryssen rundade väll topp märket med 3 båtar bakom oss... Gjorde sedan en återstående riktigt bra race och seglade upp oss till 27a vilket helt klart är godkänt!
Tyvärr tack vare vår OCS och det riktigt dåliga första racet kommer det bli tungt att komma tillbaka på totalen. Så nu handlar det mera om att bara göra så bra enskilda race som möjligt, visa att vi har resultaten i oss och faktiskt kan prestera även i ett av världens förmodligen tätaste och svåraste fält!
From down under
Philip och Benjamin

Kommentarer
Postat av: Gerhard

Tråkigt med OCR men nyttigt att ni känner att ni kan hänga med dom bästa på alla bogar. Om man tittar på resultatet så är det väldigt mycket upp och ner även för världsstjärnorna.

Nu är det inga nerver längre, bara segla varje race som ett träningsrace så skall ni se att det går bra.

Ni har många år på er fortfarande innan ni är lika gamla som era konkurrenter.

Jag håller tummarna och följer er på tracken.

2011-12-12 @ 19:41:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0