Bacardi Cup Över

Nu är regattan över..... Måste först börja med att be om ursäkt att jag inte skrivit något dom senaste tävlingsdagarna men vårt internet har tyvärr legat nere :(

men efter de två första lätt vinds dagarna ökade vinden lite granna och bjöd på två fina mellanvids race där vi fortfarande kände att vi hade bra båtfart på kryssen men började tappa lite på länsarna..... Vilket vi mot slutet på race 4 ändrade på då vi på sista länsen plockade cirka 10 båtar :)

Sen den förväntade 5:de seglingsdagen blev inställd då det var thunderstorms varningar utfärdade över hela south florida.... Men men klubben gjorde det bästa av saken och sköt upp seglingen till dagen där på redan vid 10 tiden på morgonen vilket jag anser visar rutin hoss en klubb när man vågar göra såna beslut så tidigt på dagen och har rätt!!

Lördagens var det då två planerade race vilket alla på land värkade bra tveksamma på om båda verkligen skulle bli genomförda med tanke på de 10-15 sekund meter (från land) som låg ute på bayen...

Men Coral reef bestämde sig ändå för att gå ut med inställningen att båda racen ska bli genomförda!

Men när jag och pappa kom ut märkte vi ganska snart att vi skulle till att ha stora problem i vädret då pappa aldrig seglat Starbåt innan och för alla som aldrig seglat Starbåt så kan jag informera om att båten är ingen lek i den vinden och en tabbe kan kosta oss för mycket pengar... Så vi bestämde oss för att ta allt så försiktigt som möjligt och bara försöka ta oss runt banan.

Så vi gjorde en safe start uppe i loart och kom iväg ganska fint med bra fart över linjen. Vårt ända problem var att vi/Jag inte kunde slå när jag ville på vridena då vi förlorade aldeles för mycket i varje slag tackvare en halvt ihjälslagen Gerhard som fastnade i allt, inte kunde böja sig så mycket som han vill för ett stukat knä han fick under race 3....

Men vi tog oss runt och kunde där med avsluta regattan då tävlingskommiten bestlutade att inte starta race 6 då 5-6 båtar brötmasten på race 5 och vindvrid så stora som 40 grader framåt tillbaka.

Så vi trillande ner från vår 21 plats till en 35 på sista racet men vi är nöjda ändå det var ju trotts allt min pappas första gång i en Starbåt.

Sen blev jag utsädd till regattans största prestation och vann där med en helt ny North fock vilket var precis vad vi behövde :)

Ni kan också kolla in bilder från regattan på www.imagesbymarco.com


Heja Norge.....!


Hela familjen + Kevin burnham (470 os vinnare 2004)

en reunión (som man skulle säga i Miami)

Philip

Kommentarer
Postat av: Bosse Holgersson

Det är väl ett helt ok resultat Philip med på att du drgits med gubben hela regattan

2010-03-15 @ 19:26:20
Postat av: Benji

sa till Gerhard att ni skulle fixa topp 40!

han va lite osäker då, men det gjorde ni ju lätt :Pkan ju inte vara helt lätt på länsarna i 15 meter alltid, särskilt inte i plattvatten..(grymma shorts..=))

2010-03-16 @ 18:57:37
Postat av: Gerhard

Tack Binne. Slörar och länsar var inget problem, men slagen var en katastrof med stukat knä och klumpig kropp, gjorde att vi försökte undvika slag, ingen bra taktik. Nu får du ta över, hur går det med vikten ?

2010-03-16 @ 20:58:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0