Kieler Woche

Nu är Kieler Woche över efter en mycket intressant vecka....

Regattan började väldigt bra för oss i de blåsiga förhållanden som var. Då vi för första gången kunde ligga och slås med världseliten både på kryss och läns i 10 meter. Vår båt fart var helt otroligt bra då vi efter en grymt dålig start kunde på ren båtfart segla upp oss på mer eller mindre varje bog.

Andra racet hade vi samma fantastiska båtfart men dessvärre kom lite i osynk i vriden då vi ännu en gång gjort en dålig start...

Sen blev det till att vänta på vind resten av dagarna men på tisdag (dag 4) gick vi ut tidigt på försöket att genomföra en segling. Vilket visade sig vara smart då vi hade en bris på cirka 3-4 meter hela racet. Vi hade ännu en gång en oförskämt bra båtfart och efter ännu en dålig start........ kunna segla upp oss och bli 8 och där med säkra en medaljrace platts som vi då trodde... Men seglings ledningen ändrade sitt beslut och bestämde sig för att försöka på två seglingar istället.

Där vi istället gjorde ett riktigt skit race rakt igenom.... Men låg ändå med det racet borträknat på en 10:de plats :)
Dessvärre på vägen in sa tävlingsledningen till oss att dom kör ett 3:dje race.  Vilket dom inte borde gjort.... Då racet blev mer eller mindre ett stort lotto race där vinden dog ut fullständigt och alla kryssade för olika bogar åt samma håll.....??

Tyskarna gjorde ett gott försök att få racet avbruten men utan någon lycka.. Tyvärr avslutade vi efter mycket oflyt och lite flyt i slutet på en 12 plats..

Blev då 12:a totalt bara 3 poäng från vårt medaljrace :( Men vi är ändå grymt nöjda då vi känner att vi på riktigt för första gången kunnat vara med och slås med världseliten på samma villkor dvs, med samma båtfart om inte bättre och minst lika bra boathandling som alla andra.

Vi vill också speciellt tacka för stödet vi fick av alla andra Starbåts seglare som verkade minst lika imponerade av vår segling som vi själva.

Ett speciellt tack till den Norska coachen Thomas som hjälpte oss med coachning och in, utdragning när det inte var någon vind.

Synd bara att det inte fanns någon Svensk coach att tillhanda ha för oss NOT SWE sailing team båtar nere i Kiel....

Då är det tur att man får stödet från andra håll inom seglingsvärlden!

// Philip och Benjamin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0