Vårfyren 2009


"topp 3"

Lördagen inleddes med hårda vindar 11-12 m/s och första start fick skjutas upp något, de två första seglingarna kunde dock genomföras i strålande solsken och i vindar mellan 9-10m/s. På dessa lyckades vi placera oss som 5a och 2a, mycket tack vare fantastisk fart på länsarna.

Tredje racet bjöd på lite svagare vind 7-8m/s, med ett kraftigt vrid. Det kraftiga vridet gynnade oss och vi kunde segla med en relativt stor lucka till övriga fältet hela racet. Kändes viktigt att vi fick den enda spiken som inte Mats och Leif tog hem.

Söndag morgon inleddes även denna med vindar uppåt 10-11m/s vilket fördröjde första start, men efter en timma startade seglingarna och kunde genomföras i sin helhet, med tre seglingar i avtagande vindar under idealiska förhållanden, med starter i snabb takt under ledning av seglingsledaren Jan Hallin.

Under söndagen seglade vi till en början ganska uselt, hade sådär fart och riktigt kass vägval. Det gjorde att vi startade dagen med en 10e plats. Vi bättrade oss dock och seglade sen hem en 6a och ännu en 2a plats. Även under söndagen hade vi grym fart på länsarna, något som känns riktigt gött!

Totalt slutade vi som 3a, efter Mats och Leif samt Kalle Skröder och Stefan Hemlin.

I morgon tisdag ska vi iväg till Göteborg Yatch Clubs års möte för att ta emot stipendium för bästa "up and coming" seglare, i form av Janne Berglöws minnespris. Ska bli riktigt kul! känns också bra att folk lägger märke till och uppskattar vårt försök att nå de bästa!

/ Benjamin o Philip

Kommentarer
Postat av: Fredrik Ljungkvist

Hello Boys!Mycket imponerande segling, inte minst med tanke på vindförhållandena under regattan! Verkar som träningen på Garda gett resultat - härligt!Vi ses på VM, jag och Daniel har lite annat som drar i år. Jag fick barn i höstas och Daniel fick sitt andra i början på året. VM på hemmaplan vill vi dock ej missa! Vi vilar oss i form...Högt och fort!// Fredrik

2009-05-22 @ 09:06:16
Postat av: Benjamin

Alla vindar är våra vindar!.. ^^Hoppas jag att vi gör, blir nog riktigt nice. Jaså tror Krister eller Erik sa något om det, Grattis! (till er båda). O vila sig i form kan ju visa sig vara bra, även om det inte riktigt är så vi jobbar.. ^^2009-05-22 @ 22:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0