VM kval nr 3 i Varberg


Från vänster; Krook, Hemlin, Möller, Schröder, Johansson, Carlson, Peterson

Nu i helgen seglade vi vårt tredje Vm kval i Varberg vilket bjöd på mestadels lätta sjöbris vindar mellan 3-6 sekundmeter.

Igår (lördag) inledde vi stark med att leda den större delen av racet innan Mats slank förbi oss och knep första platsen. vi fick nöja oss med en ändå godkänd andraplats.

Andra racet gick inte riktigt lika bra... Vi började med att göra nog tidernas sämsta start i typ femte led i lovart för att sedan slå ut på högern och över segla oss med säkert 100 meter. Men sista länsen tog vi en chansning och jippade direkt efter märket för att helt själva skära ut på vänsterkanten. Vilket också betalade av sig med 8 plockade båtar vilket gjorde att vi kunde avsluta på en 8: onde plats.

Andra dagen inledde vi inte lika starkt med att hela racet legat runt 5:a, 6;a för att i sista länsrundningen bli tvingade att göra lite av en panik jipp vilket medförde att focken satte sig två varv runt förstaget när vi kom ut på kryssen. Vilket gjorde att vi förlorade tre båtar på en vad vi kallar nybörjar tabbe.

Men till fjärde racet samlade vi oss igen och visade var skåpet skulle stå. Då vi började med en ganska dålig start och rundade upp första kryss märket runt 7:a, 8:a. Men genom en grym första läns segla upp oss till en första plats med en liten lucka bakåt. Sen lyckades vi genom god fart hålla alla bakom oss ända in i mål vilket var riktigt gött. För det är ju alltid skönt att få avsluta en regatta med en spik och komma hem med mer självförtroende inför träningen och nästa regatta.

Resultat topp 5

1. Mats Johansson, Leif Möller
2. Calle Schröder, Stefan Hemlin
3. Philip Carlson, Benjamin Peterson
4. Ingvar J-son Krook, Henrik Hasselgren
5. Henrik Jörhov, Oskar Sjöberg

OBS!!! På fredag tar Philip studenten vilket betyder mer tid för träning så passa er gubbar ;)

Ha de gött å segla väl

Philip och Benjamin

Kommentarer
Postat av: Carl-Olof

Bra seglat, stort grattis!

Kul att följa er väg mot VM

Lycka till.

2009-06-01 @ 12:14:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0