VM NÄSTA!!!


Lördagens första race!

Mycket vind...

Söndagen... Det bjöds på en trubadur från den stora båtens badbrygga. något för andra klubbar att tänka på!

Det här var det närmaste segling vi kom i söndags.

Nu i helgen hölls vårt femte och sista vm kval + Dm i Starbåt i Karlstads segelsällskap. En regatta vi bara hade ett mål för och det var att placera oss så att vi kom vidare till vm. Vilket vi också lyckades med trotts väldigt mycket oflyt men bra båtfart.

Helgens seglingar bjöd på väldigt lätta vindar mellan 0-3 sekundmeter. Där dom med nöd och näppe lyckades genomföra 3 seglingar på lördagen. Vilket som tur var när det visade sig vara helt bleke hela söndagen, Den lätta vinden gjorde det väldigt svår seglat där det var en del chansartad segling och det behövdes ganska mycket rutin och en del tur.

Vi kände själva att vi hade en grymt bra båtfart men tyvärr hade vi en förmåga att segla fort åt fel håll på första kryssarna på de tre race som blev genomförda. Men tackvare den bra båtfarten kunde vi ändå segla upp oss och placera oss i mitten på alla tre race vilket vi egentligen inte är nöjda med och vilket vi inte heller borde vara nöjda med. men det var tillräckligt för att vi skulle ta oss vidare till vm.

Vi kände hela lördagen att vi inte hade flytet med oss, det mesta vi gjorde blev fel. Men det är bara till att glömma denna regatta och blicka framåt mot Star Em som vi ska deltaga på nästa vecka i Kiel. Där det förövrigt är nytt anmälnings rekord på ett Em någonsin med 99 anmälda båtar.

// Philip och Benjamin

Kommentarer
Postat av: Blur

Grattis till VM-platsen!!!

2009-06-30 @ 18:19:49
URL: http://www.blur.se
Postat av: Philip

Tack så jätte mycket. Det ska bli grymt skoj att få segla vårt första VM i starbåt på hemma plan.sen hoppas vi kunna följa vm:et på blur under kvällarna också :)// Philip

2009-06-30 @ 19:21:03
URL: http://effectivesailing.blogg.se/
Postat av: Tomas Alm

Kul med platsen - kör nu hårt i Kiel!

// Tomas Alm

2009-07-01 @ 11:38:11
URL: http://swestar.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0