Rolex baltic week dag 3


foto: www.regattanews.com

Vi fick inte bloggat något igår då Rolex bjöd på regatta middag :)

Men bättre sent än aldrig. På dagens första race prövade vi på en ny start teknik eftersom att alla våra starter mer eller mindre varit kassa. Så vi försökte på att starta längst ner i lä där min far påstog att det alltid fanns platts oavsätt hur mycket lä fördel det var (ingen vågade chansa på att det finns platts där nere) Men tro det eller ej med 87 startande båtar så fanns det minns 50 meter nere vi lä märket där det var max tre båtar som slogs så vi gjorde två kanon startet på båda racen.

Därimot så hade vi stora problem när vi skulle gå över ifrån vänsterkanten mot kryss märkena då dom första topp 20 båtarna slog över oss och skitade oss sista biten till märkena. så första racet tappade vi säkert från topp 25 till 75 på första kryssen av den lätta anledningen att vi inte var berädda eller viste vad vi skulle göra i detta läget.

Så andra starten tänkte vi inte göra samma tabbe. Så vi jobbade oss fritt hela vägen över till märkena men fastnade lite de sista 100-150 meterna innan märket då vi tappade krook:en i lä och kanske en 10-15 båtar. Sen en skit kass läns direkt efter det gjorde att vi hamnade i mitten resten av racet och låg mellan 50 och 40 hela racet och slutade på en 42:dra platts. vilket vi får se som godkännt.

// Philip och Benjamin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0