Kieler woche 2011

Nu har vi varit dåliga på att uppdatera vår blogg!!! nu följer en sen uppdatering om kieler woche

Kieler woche var som vanligt en mycket lyckad regatta, fina förhållanden med vind varje dag med undantag för halva sista ,då ett race blev inställt. Detta var också det andra os kvalet för de tyska landslagsseglarna, vilket innebar att alla bra tyskar (4st) var här.

Efter att ha åkt från weymouth där det var hårdvind varje dag kände vi oss säkra i dom förhållandena, vilket vi också visade i första racet i kiel då vi tog en 5e plats.

I resterande race gick det inte fullt lika bra men vi lyckades hålla oss på runt 10e platsen då det blåste, det sista racet gick i en utdöende bris där vi förlorade från att ha legat 8 till långt bak i fältet på den sista länsen.

I ett av racen seglade vi även sönder fockfallet, eller rättare sagt kulan som "låser" fockfallet., vilket gjorde att detta åkte in i masten. Detta var även det första racet på dagen vilket gjorde att vi tack vare den långa utseglingen fick bryta båda racen den dagen, trots att den norska coachen, thomas, erbjöd sig att skjutsa in oss.

tack vare de bakslagen, och faktumet att vi bara fick resultat på 5 av 7 race, gjorde att vi resultat mässigt inte kom så bra, vi slutade på en 13e plats.


vann totalt gjorde Flavio Marazzi (SUI 8364)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0