Dag 6 sista dagen

Sista dagen var upplagd för en succé, det var min födelsedag (Philip), vi hade bra båtfart igår och har börjat lära oss att starta men någon succé blev det inte.

10 min innan första start släppte vår intermediet (undre övre vant) från spridaren och vi blev tvunga att ta ner seglena och bli inbogserade. när vi väl kommit in lyckades vi skruva fast vantet lite lätt provisoriskt och tänkte ge det ett försök. Så det var upp med seglena igen och utbogserade i 15 knop till banan. Vi var lagom ute på banan till andra racets start, men ganska snart efter start märkte vi att vi inte kunde ta någon höjd för den bog vi tidigare tappat vantet på och där med inte hade någon chans att kunna hänga med fältet över i huvudtaget. så vi konstaterade ganska snabbt att det var lönlöst att fortsätta segla då vi blev omseglade i lä av dom sista 10 båtarna i fältet.

Så att sammanfatta regattan. Grymt skoj och lärorikt, starta inte i klungan utan försök hitta någon fri zon på linjen, Segla inte i mitten av banan, välj kant och slå på vriden på din kant, var inte rädd för att segla lite i skiten när du vill ut på en kant för slår du bort ifrån kanten du vill till kommer du förlora mer än vad du skulle göra av att ligga kvar.

Nu ska vi hem och träna stenhårt till Varberg så att vi vet exakt vilken kant vi ska välja oavsätt vind, väder och ström. Sen kommer det också upp en helt ny mast och nya segel så nu kommer gubbarna få passa sig ;):)

// Philip och Benjamin

Kommentarer
Postat av: Shorecrew

GRATTIS PHILIP PÅ 19 ÅRS DAGEN. Hoppas att ni får det trevligt på pris ceremonin i kväll.

2009-07-11 @ 23:06:11
Postat av: Blur

Bra seglat & lycka till på VM. Skall föröka komma förbi ett par dagar för att fota!!

2009-07-13 @ 08:54:43
URL: http://www.blur.se
Postat av: benjamin

Nice!.. kommer bli riktigt bra i Varberg! :)

2009-07-18 @ 20:15:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0