Tjörn runt!


Foto: Bo Holgersson, Bildern tagen strax efter start.

Foto: Bo Holgersson, ganska bra tryck

Foto. Bo Holgersson, Så här kan det gå med en ny gast när han ska få av en bruten fockbom :)

Foto: Bo Holgersson, precis i Kyrkesund.

Då var Tjörn runt färdig seglat ännu en gång. Fast denna gången utan Benjamin som var tvungen att stanna hemma och plugga inför en tenta nästa vecka. Så efter lite om och men fick jag tag på en reserv gast. Holger Tidermand världs 5:a i E-jolle -09 men som aldrig suttigt sin fot i en Starbåt förut. Så fredag kväll (efter lilla Tjörn Runt som jag coachade) stack vi ut en kort sväng så att han skulle få lite koll på vart alla tampar satt.

Lördag då var det dax för den riktiga seglingen. Det hade utlovats en ganska lätt kryss i starten vilket det också blev. Men lagom tills vi kom upp och rundade Rönnäng vred vinden lite och vi fick en 10 meter+ i ryggen vilket som skulle kunna komma till bli mycket intressant med en helt ny gast som gjort en lätt vinds gipp i Staren innan men det började bra.

Vi fick upp fockbommen och fram med masten sen flög vi rent ut av iväg. Det kändes nästan som att köra motorbåt sicksack mellan alla större segelbåtar.

Sen kom vi till det första kritiska momentet.... Göra vår första gipp strax efter “djävulshålet” norr om Klädesholmen (som Blur kallar det). Gippen gick faktiskt förvånansvärt bra för att ha en ny gast där fram vilket kändes grymt skönt.

Sen strax innan Kyrkesund gjorde vi två snabba gippar. Tyvärr med lite strul i den första gippen råkade vi få ett kast i båten och satte focken/fockbommen i vattnet då fockbommen gick av. Men vi lyckades trotts allt hålla dom två närmaste Stararna bakom oss och kunde segla in i mål som 3:dje båt i Start gruppen, 2:dra Stare, 5:a i gruppen efter korrigerad tid och 30 totalt på regattan. Vilket vi är grymt nöjd med efter att ha seglat med en helt ny gast som väger 73 kilo i den ändå relativt starka vinden.

Bra jobbat Holger!!!

Det finns också en film uppe på www.blur.se gjord av www.regattatv.se där vi är med en liten stund.


// Philip Carlson och Holger Tidermand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0