Miami OCR dag 1

Dag 1 på Miami OCR
efter att ha mätt om och ställt in allt på riggen ännu en gång pga den dåliga fart vi hade igår under helgregattan innan OCR, gick vi idag F*n så mycket bättre. idag körde vi med north R2 fock istället för north j115 som vi körde i helgen, känns som att vi hittar fart i R2an lättare.
Eftersom vi ställt om riggen så pass mycket och dessutom har banan längst bort från klubben gick vi ut 0920 (med start 1100) för att kunna känna på grejerna ordentligt och kunna köra fart med några amerikaner.
väl ute på bayen ca 0945, var det bara starar ute, vad gjorde alla andra klasser? undrade vi. (alla hade start 1100)
det visade sig att allt meckande lönade sig, för vi hade redan bättre fart, hängde med de andra på fart och tuggade samtidigt lite höjd.
vind under dagen har varit mellan 6-9 ökande mot andra racet.
1a racet
gör vi en grym start i lovart, slår ut mot högern direkt, känner att vi har bra fart i grejerna och går bra mot de andra. en 1/4 upp på kryssen slår vi över till styrbord o börjar tugga över mot vänsterkanten, ser redan bra ut. vi tillsammans med övriga båtar från högerkanten går över och före hela fältet som kommer från vänstern, väl uppe vid kryssmärket rundar vi 7 platsen före scheidt och några båtar före fredrik,
scheidt går som en sate på länsen o rundar upp topp 3 och vi hänger på tätklungan och rundar platsen före fredrik vid länsrundningen, andra varvet går inte riktigt lika bra taktiskt även om vi har bra båtfart och vi kommer i mål på en 16e plats vilket är grymt bra med tanke på det hela sjuka fältet som finns med här.
2a racet
inte riktigt lika bra, hyffsad start i lovart vi är hyffsat med fram till 3/4 av 1a kryssen där vi tabbar oss o kan inte ta oss ur skiten av andra båtar, seglar ok resten av vägen o går i mål som 35a.
Totalt ligger vi 25a av de 59, imorgon väntas mer vind så vi börjar ladda om!!
1 scheidt/prada BRA
2 fredrik/Max SWE
3 Mendelblatt  / Brian USA
24 Eivind / Petter NOR
25 Philip / Benjamin SWE
26 Stu Hebb / mark Wolfs CAN
27 Tompa / Håkan SWE
/Benjamin

Kommentarer
Postat av: Sponsorn

Bra seglat!

Nu är det bara att öka!

2011-01-25 @ 08:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0