VÄÄÄLDIGT sen rapport


Coolt med strand och fiskare i hamnen.


Å vilken hamn det var!!!


Bra start i lä


Och så vred det!!


Lessen att rapporterna från EM i Viareggio har uteblivit men dess värre hade vi tyvärr inget internet där nere...

Nu är vi i alla fall hemma och förbereder för nästa regatta!

EM i Viareggio var en grymt trevlig regatta med väldigt svåra förhållanden som toppades av ett underbart väder. Alla dagar bjöd på ett väldigt likt väder de vill säga 3-6 sekundmeter sjöbris med ett stort avgörande vrid under alla racen. Det svåraste var att veta vart man ska ta vägen när det är 130 något båtar på linjen och vind inte ens existerar mitt i banan... Bara till att välja kant innan starten dess värre lyckades jag och Benjamin med bedriften att välja fel kant på 5-6 race första kryss.... Inte allt för kul då starterna varit mer eller mindre riktigt bra i alla race och fleetet sett ut att komma långt bakom då det heltplötsligt vridigt stort emot vår fördel på alla race under första kryssen...

Det positiva däremot är att vi har haft en grymt bra båtfart under hela regattan och har trotts under 5 race rundat runt 100 +- 10 båtar på alla första kryssarna men ändå lyckats kämpa och då menar jag KÄMPA upp oss runt 40-60 båtar på alla race vilket vi i alla fall känner oss nöjda med.

Det har hela tiden kännts som att vi varit den snabbare båten i det bakre fältet men kunde i alla fall avsluta regattan som andra svensk efter Fredrik Lööf och Johan Tillander.

Vi avslutade på en 68:onde platts trotts en svartflag som vi fått under sista minuten..... (skitstart i racet) där vi annars hade placerat oss runt 50.

andra svenska placeringar

Fredrik/Johan: 14
Philip/Benjamin: 68
Tompa/Kasper: 69 (bröt sista racet)
Hendrik/Hendrik: 131 (åkte hem efter 3 race)

Nu åker vi i morgon till Kiel vilket kommer bli intressant då det mer eller mindre bara är sjukt vassa seglare som ska dit och så vi.....:P


// Philip och Benjamin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0