Hänt en del sen senast!

Jo då en del har allt hänt sen senast....

vi har haft Miami OCR där jag har nästan jobbat ihjäl mig själv... Med alla handikappade seglare som var i Miami och seglade för team Paradise teamet... Massa fixande och problem som har fått mig att visa att jag också är lite händig. :)

Sen efter OCR hade vi Sonars midwinters regatta där jag, Magnus och Brian fatih seglade en båt (jag styrde). Vi slutade regattan på en 3:dje plats med samma poäng som 1:an så det var ganska så spännande ända in i slutet :) Måste säga att de var nog en av dom roligare regattor jag faktiskt seglat! Alla var bara där för att ha kul och visa upp båtarna vilket gjorde det till en väldigt speciell men ändå rolig regatta.

Sedan åkte jag med Stuart Hebb (han jag seglade med till key west) på en Viper regatta i st charlotte på västkusten. En 3 dagars regatta. Vilket var grymt skoj!!!! Folk får säga vad dom vill och har absolut ingenting emot CB 66:an men jag måste ändå säga att Vipern är nog den roligaste sportbåt jag någonsin seglat! Det ända problemet med båten vilket också visade sig på lördagens seglingar är att båtens kolfiber mast är en dålig konstruktion då vi+2 andra båtar bröt masten i en kanske 12 sekundmeters by då genakern helt enkelt bara drog av masten på mitten utav allt trycket.... Men men vi gjorde i alla fall 17 knop när vi bröt masten så jag klagar inte :)

Jag har också varit ute och testat den nya Amerikansk byggda P-staren nu i veckan. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den.... Finishen är helt fantastisk bra på den (jämförbart med madern) och den ser riktigt fräckt. Den kändes mycket livligare och skönare i rodret än någon annan stare jag testat.

det ända minus som jag inte vet om det är ett minus eller ej var att båten började surra i skrovet ibland på länsen? försökte få en förklaring till ljudet/vibrationen men svaret jag fick var bara att det var ljudet av fart???????
Men annars en kanon båt och alla Amerikaner som har båten och har testat dom den mot några andra båtar (vilket jag inte gjorde) säger att den är skit snabbt.

Här kommer några bilder på P-staren
Obs!!! Självlänsarna och att vinkeln som går från kölen till rodret är mycket bredare än på någon annan båt.

Aktern ska tydligen vara lite bredare på denna båt?

// Philip

Kommentarer
Postat av: Gerhard

P-Staren ser mycket fin ut, kan du inte ordna en sådan som varuprov till Europa?

2010-02-12 @ 16:29:27
URL: http://effectivesailing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0