Oktoberpokalen hos Sune


Vår båt!


Finnens båt!

Efter att ha kommit upp torsdag natt och meckat båt o seglat under fredagen vart det dags för första dagens seglingar idag.

Dagen inledess med typiska baggen förhållanden, dvs mycket skiftande vindar. Dock mycket vind från väst hela dagen. Mycket dramatik kom att ske.

Redan innan start hade en stare mastat av. vi inledde med att segla riktigt bra och rundade som 2a efter både 1a och andra länsen, alla rundningarna precis efter Jörhov / Fransson. Det possitiva var att vi seglade snabbt på både kryssarna och länsarna. Uppe vid 3e kryssrundningen sumpade vi tyvärr allt. En klockren styrbord babord situation resulterade i hål i både våran båt såväl som finnen Joni Leevenes. Vi seglade in direkt och klarade oss på så vis ganska lindrigt undan, trots hål i stäven. Joni däremot fortsatte segla och gick i mål, något som sånär gjorde att båten sjönk. Nu har dock båda båtarna temporärt lagats och vi kommer  båda vara med imorgon.

Någon på land (troligtvis) hann se hela spektaklet och ringde då även sjöräddningen, vilket gjorde att även polisen kom hit med både bil och helikopter (kul att den funkar nu i alla fall). Helt otroligt pådrag, Philip blev också "förhörd", får se om det blir några konsekvenser, men det blir det väl förhoppningsvis eftersom det naturligtvis inte går att acceptera en sån här nybörjartabbe.

Nu laddar vi med näringsriktigt kebab för morgondagen... 

Kommentarer
Postat av: Blur

Vem var SB?

2009-09-27 @ 08:01:20
URL: http://www.blur.se
Postat av: Philip

Finnen!!! :P smällen hände precis innan kryss märket som låg väldigt nära land. Där uppe var det vind skillnader på nästan 5 sekundmeter och 20 graders vind vrid i byarna.Vi gick långt över honom i början men så vred det imot när vi var ganska så nära finnen så vi beslöt oss för att ducka honom så att vi inte skulle behöva göra mer än ett slag till på kryssen.I början duckade vi en ganska bra bit under honom men när vi var en 3-4 meter i från finnen så kom en sån riktig körare och då Benjamin inte fått låss läbackstaget så låg redan bommen och seglet imot backen.Så tack vare att vi inte fick ut bommen längre så gick det inte att styra ner den mer än vad jag redan gjorde (fullt roderutslag i loart) och det var också redan för sent för ett slag.Men det var inte så illa som bilden berättade för finnen... Istället för att segla in direkt (vilket vo gjorde) så seglade han hela sista länsen och den korta kryssen i mål. Då han märkte att båten tagit in en massa vatten så öppnade han den bakersta lufttäta tanken för att ta ut sin flytväst vilket gjorde att båten då fylldes väldigt snabbt och började sjunka.Men vi fick bergat in båten och lyft upp den på land. sen gjorde dom en provisorisk lagning så att dom också kunde segla på söndagen.// Philip

2009-10-01 @ 19:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0